Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lezen: Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

bbaca9fd-d9aa-40b8-8cc4-23eadc156b72

Als je in 2020 één boek leest, laat het dan dit zijn. Of als je 2019 wil afsluiten met een prachtig boek, dan is dit ook een goede tip. Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou vertelt een verhaal dat we allemaal moeten lezen.

Hoewel Cecile al lang in mijn kast ligt, is Het moois dat we delen het eerste boek dat ik van Ish gelezen heb en het smaakt naar meer. Ish Ait Hamous schrijfstijl is heel aangenaam. Het boek leest, mede dankzij de korte zinnen, als een trein en wist me al snel helemaal mee te slepen.

De twee ik-vertellers hebben allebei een pijnlijk verhaal, dat ze voor een stuk met elkaar delen, maar ze staan aan twee tegenovergestelde kanten. Door het toeval komt zij bij hem thuis terecht. Behalve dat ene, pijnlijke verhaal, hebben de twee ook meer gemeen dan je op het eerste gezicht misschien zou denken.

Van in het begin weet je als lezer dat er iets ergs gebeurd is, al is het niet meteen duidelijk wat. Dat weet je pas na een aantal hoofdstukken. Als het perspectief wisselt, krijg je even bijna dezelfde situatie en bijna dezelfde vragen (aangevuld met de vraag waar zij in zijn verhaal past).

Dankzij die twee verschillende perspectieven, zie je twee heel verschillende kanten van dezelfde gebeurtenis. Twee mensen die er heel nauw mee verbonden zijn, op een manier die onverzoenbaar lijkt. Beide kanten zijn aangrijpend, beide personages komen over en ik wilde dat het voor hen allebei goed zou eindigen.

Dit boek is echt een aanrader. Je kan het snel en vlot lezen, en tegelijk heeft het een mooie boodschap en laat het zeker een indruk achter. Iedereen zou dit moeten lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: